Een maatje voor het leven…

Sinds 2018 zet stichting Kids Unlimited zich in om zoveel mogelijk kinderen uit de doelgroep te helpen met een KALM maatje. Een buddy hond die voor veel kinderen heel betekenisvol kan zijn. Vaak worden hiervoor Labradoodles ingezet.

Wat is een KALM maatje ?

Een maatje die naast je loopt, met je slaapt en er onvoorwaardelijk voor je is. Dat wil iedereen. Veel mensen groot en klein hebben de mogelijkheid om net zo lang op zoek te gaan naar zo’n maatje tot dat je hem gevonden hebt. Sommige mensen groot en klein hebben de gave, mogelijkheid of de tijd niet. Voor deze mensen en zeker voor kinderen met een beperking is een KALM maatje een zeer waardevol geschenk. Kijken in de trouwe hondenogen, aaien door de zachte vacht, dat is iets wat niemand je meer afneemt. Alle verhalen kan je bij een KALM maatje kwijt. Samen lachen en samen huilen.

Kids unlimited kalm maatje labradoodle

Waarom een Australian Labradoodle Maatje?

Austrailien Labra Doodles een schitterende uiterlijk, een lief karakter en bovenal hebben ze een vacht die niet verhaard en doordoor zijn deze honden allergievriendelijk. Ze zijn heel intelligent en goed te trainen.  Ze lijken vaak te weten wie extra hulp of zorg nodig heeft. Een ziek, verdrietig of depressief persoon wordt feilloos uitgekozen om aandacht aan te schenken. Ze passen hun stemming onmiddellijk aan de gemoedstoestand van de baas of van het gezin waarin zij leven. De ALD zoeken oogcontact en kijken je diep in de ogen, ze willen het je naar de zin maken en willen je het liefst opvrolijken of, al naar gelang de situatie juist troosten. Het is de intuïtieve aard van de ALD waardoor hij zo geschikt is gebleken als hulp- therapiehond.

Labradoodle de ideale hulphond

Een KALM maatje blijft eigendom van de stichting en zal volledig begeleid worden door Ridderdoodles.

Wat houd deze volledige begeleiding in?

Voor veel nieuwe baasjes zal het een eerste keer zijn dat een maatje wordt toegevoegd aan het gezin. Het gezin is al een lange tijd bezig met het verzorgen en het verwerken samen met het kind en zal nu ook gezamenlijk een maatje gaan verzorgen. De leider van het gezin gaat met de  hond op cursus al dan niet begeleid door het kind. Dit zijn de ‘gewone’ cursus momenten die onder leiding van de kynologen club van de regio gegeven wordt. Hier leert de hond de basis begrippen zoals elke hond nodig heeft. Daarnaast zal Ridderdoodles de nodige begeleiding van het gezin en de hond in het gezin op zich nemen. Zowel via de mail, telefoon als huisbezoeken zal het gezin gevolgd en begeleid worden. Zo is er controle op de hond, zijn plaats in het gezin en de noodzaak van een KALM maatje.

Ervaringen

Steun ons

Stichting Kids Unlimited wil financiële drempels wegnemen en gezinnen zichtbaar helpen. Al voor een klein bedrag kan ook jij een bijdrage leveren en de voortgang van deze kinderen stimuleren. Samen kunnen we dit realiseren.

Kind aanmelden

Als ouder, voogd of verzorger van een complex meervoudig gehandicapt kind tot 18 jaar kan je bij Stichting Kids Unlimited een aanvraag doen voor een kostenvergoeding van therapie. Lees ook goed de regels door.

Stichting Kids Unlimited logo

Stichting Kids Unlimited

KVK : 24435279

RSIN : 819420761

IBAN : NL 15 RABO 0143553577

E-MAIL : contact@kidsunlimited.nl

Help mee

ANBI logo