Dolfijn therapie Curacao zwemmenDolfijn therapie Curacao zwemmen
steun stichting giften donatiesteun stichting giften donatie
muziektherapie muziek gitaarmuziektherapie muziek gitaar

Behandelplan op maat

Functional Myofeedback Therapy (FMT) helpt kinderen die basale functies nooit hebben gehad of zijn verloren. We hebben het dan bijvoorbeeld over wandelen, zitten, staan of fijne motorische vaardigheden (drinken, eten, een instrument bespelen etc.). De therapie bestaat uit een combinatie van verschillende therapeutische methodes (fysiotherapie, manuele therapie, Bobath, PNF, sensorische integratie, psychomotorische therapie, elementen van ergotherapie, animal assisted therapy (AAT), elementen van spraaktherapie (Castillo Morales), Shockwavetherapie en meer).

Hersen- of ruggenmergletsel

Functional Myofeedback Therapy is een belangrijke toevoeging in het revalidatieproces na een traumatisch of niet traumatisch hersen- of ruggenmergletsel. Het proces van opnieuw inventariseren, leren en programmeren wordt gebruikt om de fysieke bewegingen te herkennen en helpt om functies weer te implementeren.

Speciaal ontworpen hard- en software

De ruggengraat van de Functional Myofeedback Therapy is het werken met een speciaal ontworpen hard- en software om de aansturing van de spieren zicht- en hoorbaar te maken. Ook biedt het Centrum voor FMT Intensive Therapie Periodes (ITP’s) aan. Hier wordt 5-8 dagen lang, iedere dag 2-3 uur gewerkt. In de praktijk is (als gewenst) ook een therapiehond aanwezig. Een hond is een perfecte motivator voor veel cliënten. Hij is de perfecte buddy om mee te spelen, een perfecte beloning na een moeilijke oefening en een hond heeft nog meer wetenschappelijk bewezen positieve effecten op ons lichaam.

Wonderbaarlijke resultaten

Ze verrichten geen wonderen, maar soms komen ze wel in de buurt. Een unieke, op maat gemaakte myo- en biofeedback aanpak voor de kinderen met neurologische hindernissen.

Wil je meer weten over deze vorm van therapie, kijk dan op www.myofeedback.nl

Steun ons

Stichting Kids Unlimited wil financiële drempels wegnemen en gezinnen zichtbaar helpen. Al voor een klein bedrag kan ook jij een bijdrage leveren en de voortgang van deze kinderen stimuleren. Samen kunnen we dit realiseren.

Kind aanmelden

Als ouder, voogd of verzorger van een complex meervoudig gehandicapt kind tot 18 jaar kan je bij Stichting Kids Unlimited een aanvraag doen voor een kostenvergoeding van therapie. Lees ook goed de regels door.

Stichting Kids Unlimited logo

Stichting Kids Unlimited

KVK : 24435279

RSIN : 819420761

IBAN : NL 15 RABO 0143553577

E-MAIL : contact@kidsunlimited.nl

Help mee

ANBI logo