Oktober 2019

Knuffelen met Koos Konijn

Afgelopen week mocht Adam door middel van jullie steun giraf therapie volgen. We verbleven een week op Roompotpark ‘De Katjeskleder’ in Oosterhout. Vrijdags kwamen we om vast te acclimatiseren/settelen. Uiteraard werden wij vriendelijke ontvangen en kon Adem gelijk flink knuffelen met Koos Konijn (dat is de mascotte van Roompot). ‘s Avonds heeft Adam gedanst tijdens de mini disco. Tegenwoordig kan hij steeds beter lopen met behulp van zijn rollator.

Maandag startte de therapie. We waren heel erg benieuwd! Vooral omdat onze Adam met de kerst (2018) als mooiste kerstcadeau ooit opeens stapjes los is gaan doen. Dat is op zich al champagne waard! En sinds hij loopt/meer overeind is, is hij ook een stuk blijer en alerter. Hij reageert steeds beter/sneller. Kortom wij zijn ontzettend blij!

Doelen stellen

Op dag 1 werd er besloten dat Adam vanaf het therapiehuis (ook op het park) naar het zwembad moest lopen met zijn rollator. Adam is nogal eigenwijs en wilt nooit de kant op waar jij naar toe wilt, dus dit was een mooi doel! Aangezien Adem gek is op water, was het zwemmen de beloning. Waar hij ultiem van genoot. Zo’n eerste dag is natuurlijk vooral om elkaar te leren kennen en kijken hoe Adam is en wat hij al kan.

Keuzes maken

Dag 2 hadden de therapeuten al mooie nieuwe ideeën om Adam ook te laten kiezen, iets wat Adam heeeeeeeeeeeeeeeeeel erg moeilijk vindt. De hele week is geoefend met lopen naar het zwembad, maar ook dus met (beginnend) keus maken (doel 2). Gewoon een witte kaart. Wil je uit je rolstoel, pak dan de kaart. Wil je in het zwembad, pak dan de kaart. Kortom de witte kaart betekent ja. In het begin overviel het hem, maar aan het einde van de week zagen de therapeuten steeds meer bewustwording.  We zagen een hele blije tevreden Adam. Hoe fijn is het dat er als mens naar je geluisterd wordt en dat je zelf keuzes kan en mag maken. Wat voor andere kinderen meer vanzelfsprekend is, is dat voor kinderen met een beperking heel lastig door het gebrek aan communicatievaardigheden.

Thuis doorpakken

Aangezien de eerste stappen gezet zijn met deze doelen is het nu aan ons de taak om dit thuis door te pakken. Ook gaan we deze doelen overleggen met school, zodat we het overal op dezelfde manier gaan doen en dat het duidelijk is voor Adam.

Onze andere kinderen hebben zich ook goed vermaakt tijdens deze week op het park.

Groetjes familie Kerssies (Bart, Kirsten, Adam, Abel en Joris)

Nogmaals veel dank dat wij dankzij jullie dit mee hebben mogen maken en dat we zo weer aan Adam zijn ontwikkeling hebben kunnen werken. Dit helpt enorm dat Adam ten eerste zo’n mooie vrolijke jongen blijft en ten tweede natuurlijk dat hij hopelijk steeds meer kan!

giraf therapie giraftherapie adam koos konijn
giraftherapie giraf therapie adam rollator
giraftherapie giraf therapie zwemmen adam

Comments are closed.