Voelde ons direct thuis

Na een paar acclimatiseerdagen begon op maandagmorgen de 2 weken durende dolfijn ondersteunende therapie voor onze zoon Tim. Dit was een enorm warm welkom vanuit de CDTC, waarbij een ieder zicht direct thuis en op zijn gemak voelde. We begonnen met een overleg met de hoofdtherapeut. Tim ging mee met de assistent therapeut en Brent mocht direct aan het sibling programma deelnemen. Dit is het speciale programma voor broertjes en zusjes.

Ontzorgen

Het gevoel wat wij kennen in Nederland om overal achteraan te moeten jagen (luiervergoeding, PGB, vervoer, nieuwe afspraken bij therapeuten etc.) is hier geheel tegenovergesteld. Vanaf het eerste moment hebben we het gevoel dat alle mensen hier meedenken en pro-actief ons ontzorgen. In het eerste gesprek wordt ons gevraagd wat onze doelen zijn. Wij antwoorden: plezier (algemeen) en communicatie en delen van gevoel in het bijzonder voor Tim. Vervolgens gaan de therapeuten 10 dagen lang (2 uur per dag) hiermee aan de slag gegaan. Aan het eind van elke dag ontvang je netjes een terugkoppeling, maar wij konden deels ook alles ervaren langs de kant. Wat elke dag weer een schitterend schouwspel was tussen Tim, zijn therapeuten en z’n vast dolfijn Nubia.

Goede stappen in de ontwikkeling

Na twee weken intensief samenwerken tussen alle betrokkenen met enorm veel plezier, passie en een gezamenlijk doel, kunnen we concluderen dat er weer een paar goede stapjes zijn gezet in de ontwikkeling van Tim. Niet alleen door Tim, maar zeker voor het gehele gezin. Met onze kinderen is het vaak niet het kind alleen wat zich ontwikkelt. De ouders en de omgeving zijn ook erg belangrijk, zodat je de speciale kinderen beter kunt te lezen en meer geduld kunt opbrengen dit te ontdekken. Via deze bijzondere weg hebben wij dit mogen ervaren en dat koesteren we enorm.

Wij zijn stichting Kids Unlimited erg dankbaar voor de bijdrage aan deze bijzondere ervaring.

Dolfijn therapie tim
dolfijn therapie cdtc

Comments are closed.