Lang naar uitgekeken en toen was het eindelijk zover! Op 4 mei 2016 vertrokken we voor drie weken naar Curaçao voor dolfijn ondersteunende therapie voor Sven. De therapie is van 13.00 uur tot 15.00 uur, de vooraf besproken doelen waren spraakontwikkeling en prikkelverwerking.

Ze hebben hem flink uitgedaagd omdat ze wilden proberen er zoveel mogelijk uit te halen. Hier had hij in het begin wel moeite mee omdat hij werd overvraagd. Maar na een paar dagen ging het steeds beter. Ze hebben zijn zelfredzaamheid geoefend met aan- en uitkleden. Ook zijn zwemslag geoefend. Daarnaast hebben zij gewerkt aan zijn prikkels. Ze gingen met een borstel over zijn been, zodat hij gedurende de therapie weer rustig werd van alle prikkels die hij opnam tijdens het zwemmen met Nubia (de dolfijn). Hier werd hij heel erg rustig van en kon hij de rest van de therapie goed vervolgen.

K!Ds Unlimited nogmaals bedankt dat we deze kans hebben gekregen.
Emile, Marieke, Jordi en Sven van Berkel

Kids Unlimited kinderen meervoudige beperking

Ook jij kunt helpen, steun de stichting door een donatie of word vriend. Wij helpen kinderen en de gezinnen

Stichting Kids Unlimited vergoedt therapie voor ernstig lichamelijk en/of verstandelijk beperkte kinderen tot 18 jaar, die niet wordt betaald door zorgverzekeraars. Deze therapieën zijn erg waardevol bij de ontwikkeling van deze kinderen. Wij helpen deze kinderen en de gezinnen, zodat zij optimaal kunnen genieten van het leven als gezin. Bovendien zet de stichting zich in om ouders en verzorgers informatie te geven over de mogelijkheden die zij hebben met hun kind. Tot slot zet Kids Unlimited zich sinds 2018 in om zoveel mogelijk kinderen uit de doelgroep te helpen met een K.A.L.M. maatje. Een buddy hond die voor veel kinderen heel betekenisvol kan zijn.

Elk kind wat zich aanmeld mag elk jaar één vergoeding voor een therapie aanvragen.

Comments are closed.